MFt -  MFt
Reg. szám:
 
Eladó új építésű és használt ingatlanok (családi ház, ikerház, sorház, társasházi lakás), építési telkek közvetítése Pécel, Maglód, Gyömrő,
Ecser és Budapest XVII. kerület területén.
2234 Maglód Fő u. 8-10. Emelet (MÜV ház) Tel.: 06-20-399-7205, 06-30-743-3637
ALBERT-HÁZ Kft.
Tanács vevőknek
 
Ma szerencsések a vevők, mert sokkal nagyobb a választék eladó ingatlanból, akár új vagy használt, mint régebben. Nem kell az újságot böngészni és képek nélkül, kevés információ birtokában, bizonytalan kimenetelű kiruccanásokat tenni egy-egy ingatlan megtekintéséhez. Az Interneten minden ott van, amire csak szükségünk van ahhoz, hogy ráleljünk a vágyott ingatlanra. Az országban, sőt azon túl is, szinte bármilyen ingatlant megtalálunk. De ma már magánhirdetésre csak elvétve bukkanunk. Tulajdonképpen ez nem is baj, hiszen egyenként összeollózni annyi ingatlant, melyből valószínűleg megtaláljuk a kedvünkre valót, nem könnyű, hiszen rengeteg eladó ingatlan van. Pár éve, egy-két évtizede még leélték a családok, sőt generációk az életüket egy ingatlanban, ma már a fiatalok külön otthonra vágynak, de az idősebbek is könnyebben megválnak régi otthonuktól és választanak újat, kisebbet, kevesebb munkát igénylő kis kerttel.
És itt lépnek be a képbe az ingatlanirodák, melyeknek éppen a fentiek miatt egyre nagyobb a létjogosultságuk.
Ha belegondolunk, hogy egy ingatlaniroda kezében több száz, akár ezer ingatlan van, beláthatjuk, hogy segítségükkel lényegesen könnyebben találhatunk megfelelő ingatlant.
De mire figyeljünk ingatlan keresés és vásárlásnál, ha ingatlaniroda közreműködését vesszük igénybe:
  - lehetőleg olyan irodát válasszunk, ahol személyesen mutatják be az ingatlant, mert így nem kell keresgélnünk, rögtön segítséget kaphatunk jogi és hitel ügyben is. Ha igényét elmondja, akár több ingatlant is be tud mutatni a közvetítő.
  - Legyünk nagyon körültekintők, ha mégis olyan irodához megyünk, ahol címkiadásos rendszer van. Ugyanis ezek az irodák biztos, ami biztos, kinyomtatnak akár 100 címet is. Ennyi címet lejárni képtelenség, de ránézésre is szelektálunk belőle, alaposabb figyelem nélkül. Így tehát előfordul, hogy másik irodától is megkapja ezt a címet vagy közvetítő, kiviszi erre a címre. Az ingatlan tetszik, szeretné megvásárolni, az eladó lemondja a megbízást a többi irodánál és kiderül, hogy Ön ezt a címet megkapta már, és jön a bonyodalom..
  - Ha megtalálta az Önnek tetsző ingatlant, a következőkre figyeljen:
    -új építésűnél:
        - legyen referencia ingatlan
        - ha megelőlegezett szocpolt szeretne felvenni, csak cég által épített új lakás jöhet szóba, magán személy általi nem.
        - kérjen műszaki leírást.
        - a szerződésben az épülő ingatlan átadási határideje, ennek késedelme esetén biztosíték /kötbér, vagy elállási lehetőség/ szerepeljen.
        - a foglaló nem csak az eladónak, hanem a vevőnek is biztosíték.
    -használt ingatlannál
        - tulajdonlap megtekintése.
        - ha nem értünk hozzá, szakember nézze át az ingatlant.
        - a szerződés /és csak ez/ mindkét felet védi, ezért mindent írassunk bele, ami nekünk fontos /akár a villanykapcsolót is/.
        - tudakoljuk meg a víz, villany, fűtés állapotát, ne érjen később kellemetlen meglepetés.
        - győződjünk meg róla /főleg régi építésű házaknál/, nincs-e felázás, vizesedés, dohszag.
        - ha repedések vannak a házon, szakemberrel nézessük meg, (nem minden repedés szerkezeti probléma.)
        - fél szocpol sem vehető fel használt ingatlanra, csak meglévő 3 gyermek esetén,
 
Természetesen nem tudunk most kitérni minden részletre, mert ez több oldalt tenne ki. Személyes találkozónál mindenképpen részletesen fogjuk Önöket tájékoztatni, bármilyen kérdés, probléma felmerül.